Побудовано перше у світі підводне автомобільне кільце > Gercek Tesisat

Побудовано перше у світі підводне автомобільне кільце

До Різдва на Фарерських островах завершиться будівництво нового підводного автомобільного тунелю Eysturoy. Одинадцятикілометровий тунель, що проходить на 189 метрів нижче рівня Атлантичного океану, з’єднає місто Торсхавн із двома точками на острові Естурою.

Частиною цього тунелю стане перша у світі підводна кільцева розв’язка, художнім оформленням якої займається Тондура Патурссон. Художник створить 80-метрову інсталяцію зі скульптур, красу яких підкреслить блакитне фонове підсвічування.

Тунель Eysturoyartunnilin – не єдиний підводний тунель Фарерських Островів, у якому представлені витвори мистецтва відомого художника із Кіркьюбо. Скульптури Патурссона прикрашають Nordoyatunnilin (Тунель Північних островів) – двосмуговий автомобільний тунель, що з’єднав острови Естурою та Боргою у 2006 році. Наразі це найдовший діючий підводний тунель на Фарерських островах. Його протяжність 6,2 км, а проходить він на глибині 150 метрів нижче рівеня води. У 2019 році Nordoyatunnilin проїхали 1 308 519 автомобілів, тобто 3585 машин на день.

admin

Наверх