Перша одноступінчаста коробка передач запущена у серійне виробництво > Gercek Tesisat

Перша одноступінчаста коробка передач запущена у серійне виробництво

Китайська автомобільна компанія Wuling оголосила про початок серійного виробництва першої у світі коробки з однією передачею. Електромагнітний гібридний DHT призначений для електричних платформ, і в порівнянні з традиційним гідравлічним DHT нова коробка має кращу швидкість відгуку та забезпечує більш плавну роботу.

За словами представника Wuling, після тестування було встановлено, що за щоденного використання гібридного автомобіля в міських умовах 95% часу швидкість нижче 80 км/год. І в цьому є причина нової розробки.

Традиційний гідравлічний DHT зазвичай страждає від втрати мастила. При низьких температурах змінюється в’язкість, що призводить до блокування при перемиканні з електричного на інший режим. За словами творців нової коробки, Wuling Hybrid використовується електромагнітний комбінований метод, завдяки чому відсутнє погіршення характеристик, викликане зміною фізичних властивостей масла, забезпечується швидша і плавніша реакція на кермо. Нова коробка також добре працює на високих оборотах.

На середніх та малих оборотах електромагнітна муфта знаходиться у вимкненому стані та двигун виробляє тільки електроенергію. На високій швидкості електромагнітна муфта приводиться в дію та поєднується для реалізації прямого електричного приводу, а двигун безпосередньо підключається до передньої осі.

Завдяки незалежній розробці програмного забезпечення та можливостям калібрування швидкість двигуна можна швидко відрегулювати для синхронізації з колесами при перемиканні приводу. Точність управління вдвічі вища, ніж у традиційного DHT, а перемикання режимів швидке та плавне, а загальний ККД досягає 98%.

Згідно з оголошеною інформацією, першим гібридом, який буде оснащено новою коробкою передач, стане Wuling Xingchen. Автомобіль оснащений 2,0-літровим двигуном потужністю 150 к.с., та потрійний літій-іонний акумулятор.

admin

Наверх