О, мода! Новий кросовер Omoda 5 від Сhery > Gercek Tesisat

О, мода! Новий кросовер Omoda 5 від Сhery

Зовсім нещодавно ми писали про «засвічений» офіційно новий кросовер в лінійці Сhery під попередньою назвою X-C. Це мало бути щось нове: нехарактерні для поточної лінійки Tiggo екстер’єрні рішення, а також купеподібний дах демонстрували поки що невідомий, але точно інакший підхід.

Як і було обіцяно, на автосалоні в Гуанчжоу модель покоління Сhery 4.0 презентували офіційно. Назва – Omoda 5. Маємо купеподібний кросовер довжиною 4400 мм (колісна база – 2630 мм), із виконаними в чорному кольорі стійками, величезною решіткою, що переходить у ДХВ, двоповерхову оптику, високу підвіконну лінію й візуально об’єднані в один блок задні ліхтарі з динамічними показниками поворотів – Сhery експлуатує трендові дизайнерські рішення. На індивідуалізацію спрямовані кольорові вставки по кузову й колісних дисках.

Без тих самих трендових рішень не обійшлося і всередині. На водія направлені два 12.3-дюймові дисплеї в чорних глянцевих рамках й руль, зрізаний по хорді внизу. Сенсорна кліматична установка замаскована у вигляді декоративної вставки під дисплеєм мультимедіа. Трохи неоковирно (але так само трендово!..) виконані дефлектори Omoda 5 – у вигляді цілісного блока, де отвори для обдуву перемежовані глянцем.

Масивний центральний тунель має два поверхи завдяки селектору shift-by-wire. На верхньому розташований блок керування частиною електроніки, а також поворотна шайба режимів їзди (знову в глянці), підсклянники й безпровідна зарядка. На нижньому – велика ніша для габаритних предметів.

Та не обійшлося і без нестандартного підходу до певних деталей. Приміром, зліва від панелі приладів, в одному із нею корпусі, розташований вертикальний ряд сенсорних кнопок – вони відповідають за безпекові функції. Крім того, так само зліва, але вже на стійці, вмонтована камера Driver Monitoring System.

Окрім купеподібного образу, кольорових вставок по кузову й зрізаного обода керма, більше спортивних ноток мають додавати й крісла з інтегрованими підголівниками. А ось наскільки спортивно їхатиме Omoda 5, залежатиме від налаштувань силової установки, коробки й підвіски.

Китайські ЗМІ доповідають, що базовим двигуном для автомобіля є 1.6-літровий бензиновий TGDI (197 к. с., 290 Нм), але пізніше з’являться також гібридна й електрична версії. З бензиновим двигуном в парі працює «робот» із двома мокрими зчепленнями.

Поки що немає точних даних про наявність повного приводу, але можна припустити, що якщо такий і з’явиться, то лише в гібридній варіації Omoda 5. Нема даних і про налаштовувану підвіску, проте достеменно відомо, що позаду використовується багатоважільна схема.

На домашній ринок автомобіль вийде вже в наступному році. Цілком можлива поява такого кросовера і в нас: Сhery розраховує більше як на 30 країн-ринків збуту. Та більш важливо те, що кросовером Omoda 5 бренд розпочинає нову лінійку кросоверів, котра стане альтернативою теперішнім Tiggo.

admin

Наверх