Нові Mercedes-Benz складатимуться на 40% з перероблених матеріалів > Gercek Tesisat

Нові Mercedes-Benz складатимуться на 40% з перероблених матеріалів

Компанія Mercedes-Benz продовжує роботу над впровадженням технологій та матеріалів, які дозволять марці до 2039 випускати автомобілі з нульовим викидом CO2. У рамках цієї стратегії інженери вже додають у виробничі процеси ряд матеріалів, що переробляються. Протягом десяти років німецький автовиробник планує довести частку вторинної сировини у конструкції легкових автомобілів до 40 відсотків.

При виробництві машин компанія планує використовувати перероблені хімічним способом рибальські сітки, ПЕТ-пляшки, а також матеріали, виготовлені зі змішаних побутових відходів та пінопласту. Автомобільний пінополіуретан можна буде використовувати як наповнювач сидінь. Крім того, автовиробник зможе застосовувати відновлювані матеріали, такі як килими з бамбукових волокон та шовкоподібна сировина, що не містить продуктів тваринного походження.

У компанії підкреслили, що в A-класі, E-класі, а також новому C-класі та EQE вже застосовують сталь, при виробництві якої викиди CO2 скоротилися на 60 відсотків. При цьому в конструкції Mercedes-AMG SL інженери використовують унікальний сплав, який повністю складається з переробленого алюмінієвого брухту. Замість штучної шкіри бренд планує використовувати подрібнені волокна кактусу та міцелію грибів.

Протягом найближчого десятиліття компанія збирається впровадити нові екологічні та безпечні технології в серійне виробництво.

admin

Наверх