Новітній автобус Scania Fencer F1 готують до нульових викидів > Gercek Tesisat

Новітній автобус Scania Fencer F1 готують до нульових викидів

Наразі компанія Scania UK працює над повністю електричним міським автобусом Fencer F1. Машина отримає акумуляторно-електричну трансмісію від вже готової моделі Citywide. Надалі її обіцяють перевести на платформу з елементами Northvolt, з якої вона повинна піти в серійне виробництво на початку 2024 року. У більш довгострокових планах – складання двоповерхового автобуса з нульовим шкідливим викидом.

Зауважимо, що дизельний автобус Scania Fencer F1, розроблений для британського ринку, дебютував у 2021 році. Незабаром з’явилася вдосконалена 12,2-метрова модель на шасі наступного покоління, яка «скинула» зайвих 500 кг ваги.

Низькопідлоговий кузов виготовлений китайською компанією Higer, з якою шведський виробник давно співпрацює. Автобус укомплектований турбодизелем DC09 стандарту Євро 6 Step D, хоча всі товарні машини отримають більш екологічно чисті мотори, що відповідають нормам Євро 6 Step Е і будуть обладнані автоматичною коробкою передач ZF EcoLife 2.

Також наразі тривають роботи над 10,9-метровим варіантом Scania Fencer F1, укомплектованим 6,7-літровим турбодизелем DC07 потужністю 280 к.с. Готову машину обіцяють показати до кінця року. Першим оператором, що розмістив замовлення на нові автобуси, стала компанія Q-Park.

admin

Наверх