Новий Ford Mustang отримав 600-сильну версію для чемпіонату суперкарів > Gercek Tesisat

Новий Ford Mustang отримав 600-сильну версію для чемпіонату суперкарів

Новий Ford Mustang із внутрішньозаводським номером S650 дебютував у вересні цього року на Північноамериканському міжнародному автосалоні. Незабаром після прем’єри компанія представила дві трекові версії поні-кара: Dark Horse S та Dark Horse R. Тепер з’явилася ще одна гоночна модифікація – Mustang GT Gen3 Supercar, який візьме участь у Чемпіонаті Австралії з суперкарів 2023 року.

Їздовий дебют боліда відбувся в перший день перегонів туристичних автомобілів Bathurst 1000, яка щорічно проходить на Mount Panorama Circuit в Австралії. Першим за кермо сів Дік Джонсон, голова команди Dick Johnson Racing, яка займається омологацією автомобілів Ford. Разом із відділенням Ford Performance фахівці команди брали участь у розробці суперкара.

Крім особливої лівреї Mustang GT Gen3 отримав нове обваження кузова з масивним антикрилом й нові колісні диски. У салоні встановили каркас безпеки.

Автомобіль укомплектований модернізованим двигуном Coyote V8 останнього покоління, об’єм якого збільшено до 5,4 літра. Віддача агрегату – понад 600 к.с. та 650 Нм крутного моменту. Коробка – шестиступінчаста секвентальна Xtrac P1293.

Як повідомлялося раніше, трекова версія Dark Horse R, представлена під час дебютного показу нового дорожнього Mustang, стала попереднім переглядом шести гоночних модифікацій поні-кара. Усі вони перебувають у стадії розробки. У цих болідів будуть модифікації GT3 та GT4, а також версії для NASCAR, NHRA Factory X та «24 години Ле-Мана».

admin

Наверх