На Bauma показали прототип мегашвидкої системи зарядки для великовантажного електротранспорту > Gercek Tesisat

На Bauma показали прототип мегашвидкої системи зарядки для великовантажного електротранспорту

Швейцарські компанії BRUGG eConnect та Cavotec представили на виставці Bauma систему надшвидкої зарядки для великовантажних транспортних засобів та суден потужністю до 3 МВт.

Обидві компанії використовують конструкцію вилочної системи зарядки мегават (MCS), яка була представлена ??в Осло в червні цього року. Характерна трикутна вилка розрахована на зарядні струми до 3000 ампер, що відповідає (теоретичній) зарядній потужності 3,75 МВт при максимальній напрузі 1250 вольт.

BRUGG eConnect і Cavotec розробили свою адаптацію дещо інакше: система розрахована на три різні рівні потужності: 350 ампер, 1000 ампер та 3000 ампер. Досягаєма потужність зарядки також залежить від напруги акумуляторної батареї електротранспорту, що заряджається.

Для забезпечення 3000 ампер MCS включає активну систему охолодження кабелів і роз’ємів, а також пасивну систему охолодження повітрозабірника транспортного засобу. В якості охолоджувальної рідини BRUGG eConnect використовує водно-гліколевий розчин.

MCS призначений для використання з усіма типами великовантажних транспортних засобів, що працюють у різних секторах. Але найчастіше, це використання в акумуляторних електровантажівках. Однак швейцарці також націлені на інші сегменти, включаючи сільське господарство, будівництво, видобуток корисних копалин та електричні судна, зокрема пороми.

Система, яка представлена ??на Bauma є робочим прототипом. У BRUGG кажуть, що система має бути доступною для замовлення з січня 2023 року. Прототипи вже доступні виробникам станцій швидкого заряджання для внутрішніх випробувань. Це також підтверджує графік, який було оприлюднено в Осло у червні: перші пілотні проєкти заплановані на 2023 рік, комерційне розгортання – на 2024 рік.

admin

Наверх