На продаж виставлено найстаріший автобудинок у світі > Gercek Tesisat

На продаж виставлено найстаріший автобудинок у світі

Аукціонний будинок Bonhams виставив на продаж унікальний кемпер, збудований у 1914 році, незадовго до початку Першої світової війни. Замовником «будинку на колесах» був один із членів сімейства Бенталів, засновників однойменної мережі британських універмагів. Основою для нього послужило шасі Ford Model T, розширене та посилене Baico. Кузов виготовила британська компанія Dunton of Reading.

У Ford Model T Motor Caravan цільнодерев’яний корпус. Підлога виготовлена з полірованої сосни. Під ним розташовано безліч скриньок для речей. На вікнах зелені оксамитові штори.

Водій та передній пасажир сидять на шкіряному дивані із вбудованою скринькою для зберігання речей. Останній можна розвернути та використовувати як два додаткові сидіння. У житловій зоні передбачено чотири спальні місця. Опалюється салон дров’яною піччю. Інтер’єр обставлений меблями у валлійському стилі та прикрашений латунними лампами, картинами та іншими старовинними речами. Для приготування їжі є набір латунних каструль та сковорідок.

Наразі найстаріший у світі «будинок на колесах» знаходиться в Національному автомобільному музеї Великобританії, розташованому на території середньовічної баронської садиби Бьюлі в англійському графстві Хемпшир. В історії кемпера є кілька «білих плям». Вважається, що його було продано у 1920-х роках на закинуто на довгі 50 років. У 1970-х роках кемпер виявили у Шеппертоні та відновлено. Як виявилося, 95% оригінальних колод кузова придатні для повторного використання. Реставрація завершилася за чотири роки.

У 1976 році кемпер взяв участь у гонці HCVC London-Brighton Run та отримав сім нагород. З тиго часу він брав участь у багатьох пробігах Лондон-Брайтон, а у 1986 був представлений на виставці Camping, Caravan and Holiday Show у Ерлс-Корт. Крім того, кемпер брав участь у різних інших ралі та виставках історичних автомобілів.

Новий власник у найстарішого у світі кемпера з’явиться 10 вересня. Продати Ford Model T Motor Caravan планують за 23 130 – 34 700 євро.

admin

Наверх