На продаж виставили легендарний гоночний болід «Формули-1» > Gercek Tesisat

На продаж виставили легендарний гоночний болід «Формули-1»

На аукціоні Gooding&Company продадуть надзвичайно рідкісний болід «Формули-1» AAR Gurney Eagle Mk1 1966 року. Про це розповіли на сайті аукціонного дому.

Болід виставили на аукціон на острові Амелія-Айленд у США. За автомобіль планують отримати від 3 до 4 мільйонів доларів.

Це один з чотирьох колись побудованих Eagle Mk1. Його спроєктували легендарний конструктор Керол Шелбі та дизайнер Lotus 38 Лен Террі.

AAR Gurney Eagle Mk1 дебютував у гонці на Гран-прі Бельгії 1966 року. За кермом був пілот Ден Герні.

На розчарування творців, болід так і не зміг фінішувати в гонці. У наступних змаганнях результати також були сумними. Лише одного разу болід здобув перемогу у 1966 році.

AAR Gurney Eagle Mk1 оснащується 2,7-літровим чотирициліндровим двигуном Coventry Climax потужністю 250 к.с. Болід неймовірно легкий, тому такої потужності було більш ніж достатньо.

У 1967 році цей AAR Gurney Eagle Mk1 був проданий канадському гонщику на ім’я Ел Піз. Пізніше він брав участь на боліді у 10 різних перегонах. Через деякий час автомобіль потрапив у руки до колекціонера Тома Віткрофта, який володів ним 38 років.

У 2009 році автомобіль перепродали та відреставрували. Усі нові деталі максимально наблизили до оригіналу.

admin

Наверх