На кордонах з Польщею запрацює «єЧерга» для вантажівок > Gercek Tesisat

На кордонах з Польщею запрацює «єЧерга» для вантажівок

У пунктах пропуску на Львівщині зібралися величезні черги з вантажівок, які розтяглися на кілька кілометрів. Перевізникам доводиться простоювати у них по кілька днів. Для того, щоб розвантажити дороги, мають намір запровадити електронну чергу.

За словами заступника голови Львівської обласної військової адміністрації Юрія Бучка, на цей момент «єЧерга» працює в тестовому режимі в Закарпатській області. Найближчим часом її планують запустити у пункті пропуску «Краковець». Чиновник зазначив, що електронна черга буде платною, але вона дозволить перевізникам заощадити час і не простоювати цілодобово на кордоні.

«Коли запрацює електронна черга, можна буде реєструватися онлайн на певний час і не обов’язково під’їжджати на кордон і стояти добу, дві-три. Можна буде зупинитися на в’їзді до Львова та під’їхати до пункту пропускуу свій час», – розповів Юрій Бучко.

Також чиновник зазначив, що наразі ведеться будівництво майданчиків для відстою транспортних засобів. Вони будуть розташовані на українсько-польському кордоні: в Рава-Руській, Шегінях та Краківці. Тариф на в’їзд наразі не сформовано. Ймовірно, він буде близько 8 євро. Майданчики облаштують санвузлами та кімнатами відпочинку. Також будуть електронні табло, на які планують виводити електронні номери.

admin

Наверх