Наступник Lamborghini Huracan стане гібридом > Gercek Tesisat

Наступник Lamborghini Huracan стане гібридом

Влітку 2021 року головний технічний директор Lamborghini Рувен Мор в інтерв’ю Auto Express заявив, що на зміну існуючому атмосферному V10 моделі, яка замінить спорткар Huracan, прийде бензоелектрична силова установка. Зараз же з’явилися перші – хай і неофіційні – дані про те, який саме агрегат ляже в основу гібрида. І фанатам італійської марки може не сподобатися, що циліндрів у моторі стане менше, хоча загалом новинка стане потужнішою за попередника.

Джерела видання Motor Trend повідомляють, що життєвий цикл двигунів V10 добігає кінця – новий спорткар оснастять мотором V8, який буде створений на базі існуючого агрегату від кросовера Lamborghini Urus. При цьому інженерам доведеться адаптувати силову установку до платформи, оскільки створювати повністю нове шасі марка не має наміру.

Обіцяють, що система роботи двигуна буде незвичною. До 7000 оборотів на хвилину це буде атмосферний мотор, а після досягнення зазначеної позначки підключатимуться турбіни, щоб розкручувати агрегат до 10 000 оборотів.

При цьому поки не вирішено, як буде реалізований повний привід і чи використовуватиме Lamborghini електромотор для приводу однієї з осей. Нагадаємо, вже відомо, що за планом Lamborghini до 2024 року всі моделі в лінійці марки матимуть гібридну версію. Першим масовим гібридом має стати варіант кросовера Urus, за яким підуть бензоелектричні Huracan і наступник моделі Aventador.

admin

Наверх