Музей Volkswagen показав досі невідомий гоночний Golf > Gercek Tesisat

Музей Volkswagen показав досі невідомий гоночний Golf

Музейний підрозділ Volkswagen Classic вперше показав на публіці гоночну версію хетчбека Golf восьмого покоління. Машина була майже готова, але дизельгейт завадив її запуску у дрібносерійне виробництво.

Унікальний гоночний Golf TCR із запасників Volkswagen Classic показали на фестивалі L’oe Show у Пенсільванії. Автошоу присвячене автомобілям Volkswagen, Audi, Porsche та іншим брендам, що входять до концерну VW. На відміну від легендарного зльоту на озері Вертерзеї в Австрії, американський фестиваль проводиться лише вдруге.

Гоночний Golf восьмого покоління створювався підрозділом Volkswagen Motorsport у Ганновері за правилами популярної міжнародної серії TCR. Він мав прийти на зміну успішному Гольфу TCR сьомого покоління.

Нагадаємо, що ці машини оснащувалися дволітровим мотором EA888 потужністю 340-350 кінських сил та двома типами коробок передач: «роботом» DSG або гоночним агрегатом Sadev секвентального типу. Зовні їх легко впізнати по розширеному на 15 сантиметрів кузову. З 2016 року вручну було збудовано понад 100 машин вартістю від 95 тисяч євро – за мірками гоночної техніки це великий тираж.

Дрібносерійний випуск машини восьмого покоління мали розпочати в 2021 році, але цього не сталося: у грудні 2020 року за підсумками дизель-гейту менеджмент Volkswagen вирішив припинити всі гоночні проекти, не пов’язані з електромобілями.

Але тестовий екземпляр гоночного Гольфу зберегли у запасниках підрозділу Volkswagen Classic. На цій машині проводили випробування агрегатів у гоночних умовах, вивіряли налаштування шасі та бортової електроніки. Оскільки машина брала участь у ходових випробуваннях на гоночних трасах, кузов покрили плівкою для маски з камуфляжним орнаментом.

admin

Наверх