Моделі BMW «нового класу» отримають покращені батареї > Gercek Tesisat

Моделі BMW «нового класу» отримають покращені батареї

Компанія BMW розкрила нові подробиці про електромобілі наступної генерації, які будуть побудовані на платформі Neue Klasse. Частиною цієї архітектури стануть нові батареї, що дозволить суттєво збільшити запас ходу електромобілів.

Батареї будуть збирати з циліндричних осередків (замість нинішніх призматичних) двох типорозмірів: діаметром 46 мм та різною висотою. «Хімія» акумуляторів істотно зміниться: у складі буде менше кобальту, тоді як вміст нікелю та кремнію збільшать. У результаті ємність зросте на 20 з лишком відсотків, а запас ходу – на 30 відсотків. Одночасно собівартість блоків акумуляторів знизиться відразу на 50 відсотків, а вуглецевий слід від їхнього виробництва – на 60 відсотків.

Як вже повідомлялося раніше, ці батареї матимуть робочу напругу 800 вольтів і підтримуватимуть 350-кіловатну зарядку. Це скоротить час відновлення запасу енергії з 10 до 80 відсотків приблизно на 30 відсотків порівняно з теперішніми технологіями BMW. Заявлено дальність пробігу до 700 кілометрів.

Для виробництва нових батарей BMW відкриє в альянсі з CATL та EVE Energy по два заводи в Європі та Китаї, прогнозована річна потужність кожного становитиме 20 гігават-годин. Ще кілька підприємств відкриють у Північній Америці, але партнерів для цього поки не обрано.

Першими електромобілями на Neue Klasse стануть седан розміром з BMW 3-Series та спортивний кросовер. Обидва з’являться в середині десятиліття. BMW Group розраховує, що до 2030 року половина її глобальних продажів припадатиме на електромобілі.

admin

Наверх