Литва не вимагатиме від українських вантажівок відповідності стандарту EURO > Gercek Tesisat

Литва не вимагатиме від українських вантажівок відповідності стандарту EURO

Литва не вимагає від українських вантажівок відповідності екологічним вимогам стандарту EURO. Крім того, до кінця цього року Литва не вимагатиме дозволів на перевезення вантажів з України. Про це повідомили в прес-службі Всеукраїнської Аграрної Ради.

«Доступ автомобільних вантажних транспортних засобів до окремих держав-членів ЄС регулюється дозволами, виданими компетентними органами кожної держави-члена. У Литовській Республіці відповідним компетентним органом є Литовська адміністрація безпеки на транспорті».

Зазначається, що на додаток до інших вимог, дозволи можуть передбачати певний (зазвичай мінімальний) стандарт EURO, якому повинні відповідати вантажівки. Наприклад, Німеччина дозволяє перевозити вантажі на своїй території для вантажівок з мінімальним стандартом EURO-4, Польща відкрита для вантажівок з мінімальним стандартом EURO-5 тощо.

Окрім цього, сьогодні в ЄС розробляється тимчасова угода про автомобільне перевезення вантажів між Євросоюзом та Україною. Ця угода передбачатиме виключення зі стандартів EURO для вантажних автомобілів з України. Угоду планують підготувати та прийняти до липня цього року.

admin

Наверх