Корейці винайшли спосіб як самостійно усунути подряпини з автомобіля > Gercek Tesisat

Корейці винайшли спосіб як самостійно усунути подряпини з автомобіля

Навряд чи знайдеться водій, який не відчув жаху, побачивши, що його машина подряпана. У пошуках вирішення цієї дуже поширеної проблеми інженери з Південної Кореї розробили новий матеріал, повідомляє New Atlas.

Речовина здатна видалити подряпини з поверхні, причому дуже легко, без майстрів у майстернях та полірувальних верстатах. Все, що потрібно, це нанести захисне покриття на подряпини та виставити автомобіль на сонячне світло. Нове покриття містить полімерну сітку на основі акрил-поліолу, яка працює завдяки дії інфрачервоних променів. Речовину наносять на травмовану поверхню і чекають 30 хвилин, доки сонце «попрацює». Зі збільшувальним склом, яке концентрує сонячне проміння, подряпини можна «залікувати» ще швидше.

За словами керівника дослідження доктора Джин Чул Кім, нова технологія синтезує покриття, що самовідновлюються, з використанням як недорогих комерційних полімерних матеріалів, так і фототермічних барвників. Дослідник пояснив, що покриття також складається з полімерної сітки, яка разом з акрил-поліолом створює динамічний хімічний зв’язок, а сонячні промені діють як спусковий гачок, що запускає хімічну лікувальну реакцію.

Вчені додають, що розробка є дуже перспективною і може значно полегшити життя автовласників по всьому світу. А також наносити на інші предмети, які теж можна подряпати смартфони, планшети і навіть будівельні матеріали.

Аналогічна технологія захисту від подряпин вже реалізована у автомобілях BMW iX. Передні грати виготовлені із спеціального матеріалу, який можна «саморемонтувати» у разі пошкодження. Достатньо нагріти його, наприклад, звичайним феном або навіть залишити на сонці.

admin

Наверх