Корейські фанати Ілона Маска скупили акції Tesla на 15 мільярдів доларів > Gercek Tesisat

Корейські фанати Ілона Маска скупили акції Tesla на 15 мільярдів доларів

В Південній Кореї мільярдер Ілон Маск користується небувалою популярністю, зокрема акції його компанії Tesla. Населення з доходами нижче середнього вбачають у них чи не єдиний шлях до збагачення.

З початку пандемії роздрібні інвестори, якими є пересічне населення, з Південної Кореї активно скуповували акції американського виробника електрокарів Tesla. В результаті вони збільшили свої загальні активи більш ніж в 100 разів – до понад 15 мільярдів доларів.

У Bloomberg порахували, що саме пересічне населення Південної Кореї володіє 1,6% акцій компанії й займає сьоме місце серед ключових акціонерів Tesla. Це більше, ніж їхні сумарні інвестиції в Alphabet, Apple, Microsoft і Nvidia. Найбільшим власником все ще залишається Ілон Маск, який володіє 14,8%.

У міру того, як в Південній Кореї збільшується розрив між багатими та бідними, населення з доходами нижче середнього все більше вбачає в ризикових ставка на акції та криптовалюті єдиний реалістичний шлях до фінансової незалежності.

Tesla – фаворит роздрібних інвесторів у всьому світі, а Маск не лише завоював прихильність південнокорейців, але й став культовою особою серед бідніших верств населення. Такі фанати мільярдера називають себе Teslam, змішуючи слова «Tesla» та «Islam», щоб показати силу своєї віри в компанію. Деякі підписуються під твітами словом «Темен», змішуючи слова «Тесла» та «амінь».

Показовим у багато чому є приклад одного південнокорейського подружжя. Пак і її чоловік – випускники університету, які отримали роботу у фінансовому секторі. Пара продала свій дім наприкінці 2019 року, сподіваючись купити будинок більше, але потрапила в скрутне становище, оскільки ціни на нерухомість злетіли.

Тому Пак купила акції Tesla за середньою ціною 668 доларів за штуку, що набагато нижче ціни на закритті біржі 23 серпня в 889 долара. Вона і її чоловік бачать в Маску генія, якого чекає успіх в реформуванні автомобільної промисловості.

admin

Наверх