Конвеєр японського заводу Toyota зупинили через спалах коронавірусу > Gercek Tesisat

Конвеєр японського заводу Toyota зупинили через спалах коронавірусу

Toyota продовжує стикатися з проблемами, що заважають ритмічній роботі заводів. Компанії, яка вже кілька місяців не виконує планів щодо обсягу випуску автомобілів, довелося зупинити конвеєр одного з японських заводів: одна з виробничих ліній заводу в Цуцумі простоювала в ніч з понеділока на вівторок, 9 серпня, і з вівторка на середу, 10 серпня. Як повідомляє Reuters, причиною став спалах Covid-19 серед робітників.

Зараження коронавірусною інфекцією виявили у 16 співробітників виробничого майданчика в Цуцумі, префектура Айті. В результаті компанії довелося припинити складання, що призведе до недовипуску приблизно 660 автомобілів.

Позапланові зупинки конвеєра в Цуцумі сталися на тлі спроб Toyota збільшити кількість автомобілів, що випускаються. Компанія, яка зібрала у другому кварталі 2022 року приблизно на 10 відсотків машин менше запланованого, все ще сподівається виконати план з випуску 9,7 мільйона машин до квітня 2023 року.

Скорочення виробництва через дефіцит деталей, подорожчання сировини, і спалахів коронавірусу вже призвели до падіння прибутку автогіганта в майже вдвічі.

Раніше Toyota розписала план вимушених зупинок виробництва на серпень. Паузи торкнулися шести японських заводів з 14, а їх тривалість становить до п’яти днів.

admin

Наверх