Компанія Nissan готова урізати дилерську маржу заради моделі Aria > Gercek Tesisat

Компанія Nissan готова урізати дилерську маржу заради моделі Aria

Електромобілі вносять розлад у звичні стосунки автовиробників із дилерами.

Як стверджують у своєму матеріалі Automotive News, вихід на ринок нового електричного кросовера Nissan Ariya може принести дилерам Nissan велике розчарування. Як і більшість електричних кросоверів, Ariya недешевий. Однак Nissan дуже хоче зробити його дешевшим – і, кажуть, намагається знайти спосіб якось компенсувати високі витрати на дослідження та розробки (R&D або НДДКР).

Стверджується, що японський бренд вже доніс до дилерів потребу компенсувати високу вартість Nissan Ariya (хоча підтвердити факт переговорів автовиробник відмовився). Проте остаточного рішення про те, як вирішувати проблему, ще не ухвалено. Якщо вірити Automotive News, Nissan готовий на 2,5% скоротити дилерський заробіток на електричних позашляховиках.

Automotive News пише, що дилерам хочуть залишити лише 8,5% від рекомендованої ціни Ariya, тоді як бензинові машини приносять їм 11% прайсу. Представник Nissan поділився:

«Ми тісно співпрацюємо з дилерською мережею, щоб бути впевненими: наші програми забезпечують високий рівень задоволеності клієнтів та сприяють довгостроковому фінансовому благополуччю наших партнерів-дилерів».

Хоча Nissan вже багато років випускає електромобіль Leaf, спадкоємця у нього донедавна не було. І ось він нарешті з’явився: Nissan Ariya із розрахунковим запасом ходу до 480 км має вийти на американський ринок восени, стартова ціна – 45 950 доларів. Ariya прокладає шлях наступного покоління електромобілів бренду, так що осічка тут смерті подібна.

Оскільки вимоги щодо викидів у всьому світі стають дедалі суворішими, в автовиробників незабаром може не залишитися вибору, крім виробництва максимально «екологічних» автомобілів. Однак, як уже неодноразово заявляли багато хто, перехід до електромобілів потребує колосальних витрат. Reuters зазначає, що на налагодження виробництва електромобілів та акумуляторів до 2030 року автовиробники всього світу витратять близько 515 мільярдів доларів!

І найпростішим способом повернути частину падаючого прибутку для бренду може бути урізання дилерської маржі. Хоча у дилерів думка прямо протилежна. Один з дилерів Nissan анонімно повідомив Automotive News:

«На продажі кожного електромобіля мені необхідно заробляти більше, оскільки надалі виторг від обслуговування та торгівлі запчастинами буде набагато меншим. Щоб дилерський центр залишався прибутковим, потрібна велика початкова маржа».

До того ж на дилерів чекають суттєві витрати на модернізацію: шоу-руми потрібно адаптувати для торгівлі електромобілями – наприклад, встановити зарядні станції. Один з дилерів повідомив, що йому доведеться інвестувати від 30 000 до 70 000 доларів.

admin

Наверх