Компанія Ford повідомила про ажіотажний попит на новий Maverick > Gercek Tesisat

Компанія Ford повідомила про ажіотажний попит на новий Maverick

Менш ніж за тиждень «блакитний овал» отримав 86 тисяч попередніх замовлень на новий Maverick, причому за даними прес-служби компактний і дешевий пікап привабали покупці, які раніше не були знайомі ні з сегментом вантажівок, ні з продукцією концерну Ford. Американський дилер Szott Auto Group порівняв попит на Maverick із хвилею покупок туалетного паперу напередодні затяжного карантину через коронавірусну інфекцію.

Квоти на Ford Maverick зразка 2023 були вичерпані всього за шість днів, але американці продовжують щодня цікавитися новим пікапам. Прес-секретар Ford Саїд Діп заявив, що 80% клієнтів моделі ніколи не купували пікап, а 62% раніше не обирали продукції Ford. «Блакитному овалу» лестить, що ціла плеяда американців пересідає на Maverick з таких бестселерів, як Toyota RAV4, Honda CR-V і Civic.

Аналітик iseecars.com Карл Брауер заявив, що донедавна бізнес-модель Ford будувалася на продажі дорогих, розкішних вантажівок та позашляховиків, які були аж ніяк не економічними. Але Maverick скроєний за іншими лекалами – його козирі низька ціна та паливна економічність, тому на цей пікап звернули увагу менш заможні, але молодші покупці.

За даними Ford більше третини клієнтів, які замовили пікап у 2022 році, віддали перевагу гібридному Maverick. Блогери вже встигли протестувати таку модифікацію і дійшли висновку, що запас ходу 1000 кілометрів цілком досяжний, а витрата пального склала 5,3 літри на 100 кілометрів.

Успіхи на внутрішньому ринку дозволяють Ford поки що не думати про експорт Maverick на інші континенти. Проте ажіотажний попит має зворотний бік, адже терміни поставок потрібно витримувати, а поки концерну доводиться працювати в умовах дефіциту мікрочіпів, логотипів та інших важливих деталей.

admin

Наверх