Китайські експерти назвали десять найкращих двигунів 2022 року > Gercek Tesisat

Китайські експерти назвали десять найкращих двигунів 2022 року

Китайські експерти назвали десять найкращих двигунів 2022 року. У рамках проекту China Heart 2022 було перераховано силові агрегати з найкращим балансом характеристик потужності, економічності та теплового коефіцієнта корисної дії. У списку опинилися переважно малолітражні «турбочетвірки». Винятків три – «атмосферники» BYD і GAC у складі гібридних систем, а також 3,0-літровий твін-турбо V6 концерну Great Wall Motors.

Премії China Heart 2022 удостоїлися всього чотири іноземні двигуни – 2,0-літрові Volvo (B420T2) і Mercedes-Benz (M 254), 1,4-літровий Volkswagen (EA211) і 1,5-літровий Ecotec LP5 концерну General Motors. Позиції, що залишилися, в рейтингу поділили шість різних китайських мотористів.

Заслуги BYD відзначили, виділивши 1,5-літровий «атмосферник» 472QA із тепловим ККД 43 відсотки. Агрегат використовується у складі гібридної системи DM-i.

Турбомотор JL473ZQ6 сімейства Blue Core з тим же об’ємом 1,5 літра вважали найкращим у Changan. Експерти також сфокусувалися на перевагах роботи у складі гібридної силової установки.

Фірмі GAC допомогла співпраця з Toyota: атмосферний 2,0-літровий двигун 4B20L1 ефективний у тандемі з електромотором та електромеханічним варіатором японської фірми на кросовері Emkoo.

В арсеналі Geely отримав визнання новий чотирициліндровий турбований двигун BHE15-EFZ. Його без жодного гібрида ставлять на китайський Coolray, але опитані China Heart фахівці сфокусувалися на економічності агрегату у складі бензин-електричної системи Hi-X.

У концерну Great Wall також є малолітражні гібриди, але не відзначити незвичайний для Китаю шестициліндровий 3,0-літровий двигун 6Z30 експерти не могли. Потрапив у рейтинг і потужний 261-сильний 2,0-літровий двигун концерну SAIC, який ставиться на китайські седани MG 7: мотористи похвалили його за спортивний характер.

admin

Наверх