Китайський виробник електромобілів Nio відкриває завод в Угорщині > Gercek Tesisat

Китайський виробник електромобілів Nio відкриває завод в Угорщині

Китайський електромобільний бренд Nio оголосив про відкриття першого заводу за межами Китаю. Вже з вересня 2022 року автомобілі бренду випускатимуть у Будапешті, Угорщина. Новий завод площею 10 000 квадратних метрів будують у східній частині міста, у районі під назвою Пешти. Окрім електромобілів, там збиратимуть станції швидкої заміни акумуляторів для європейського ринку.

Експансія Nio у Європу розпочалася у вересні 2021 року з постачання перших електромобілів до Норвегії. Наступним кроком буде вихід на ринки Німеччини, Данії, Швеції та Нідерландів. Автомобілі для цих ринків вироблябимуть в Угорщині.

Також компанія уклала угоду про співпрацю з британським нафтогазовим гігантом Shell, у рамках якої заплановано будівництво 4000 станцій швидкісної заміни акумуляторних блоків у всьому світі. Чверть з них встановлять на території Китаю.

Nio – китайська компанія з розробки та виробництва електромобілів. Заснована у 2014 році Вільямом Лі, головою Bitauto та NextEV. Штаб-квартира компанії розташована у Шанхаї, виробничий потужності – у Хефеї та Нанкіні, центр досліджень та розробок – у Пекіні. Також стартапа має офіс в Осло, Норвегія, центр дизайну у німецькому Мюнхені й технічні центи в Сан-Хосе, Каліфорнія та Оксфорді, Велика Британія.

admin

Наверх