Канадці рідше за американців переходять на електромобіл > Gercek Tesisat

Канадці рідше за американців переходять на електромобіл

Сполучені Штати та Канада збираються повністю припинити продаж автомобілів із ДВЗ до середини наступного десятиліття, але не всі покупці готові купляти електрокари.

Згідно з першим дослідженням J.D. Power, канадці рідше купляють електротранспорт, ніж американці. Опитування охопило 3701 людину в період із квітня до травня 2022 року й визначало їхню прихильність до придбання електромобіля, і виявило, що загалом 59 відсотків американців обрали б електрокар, порівняно з 53 відсотками канадців.

Дослідження показало, що є кілька причин, чому споживачі в Канаді ще не повністю готові переходити на електричні машини, найочевиднішою з яких стала вартість. Електромобілі все ще трохи дорожчі за порівняльні моделі із ДВЗ і 61 відсоток канадських покупців сказали, що для них це основна перешкода, хоча лише 44 відсотків американців бачуть для в цьому проблему. Крім того, місцеві податкові пільги та субсидії недостатньо значущі, щоб люди змогли змінити свою думку.

Дані також показують, що відсоток людей, які розглядають електромобіль, змінюється залежно від географічного розташування. Це має сенс, оскільки найбільш забудовані райони мають кращий доступ до зарядних станцій, тоді як такі місця, як прерії та східна Канада, оснащені меншими можливостями заряджання електромобіля.

Це впливає на наступний бар’єр для вибору електрокарів: дальність пробігу. 65 відсотків опитаних канадців сказали, що неспокій через запас ходу все ще є стримуючим фактором для розгляду електромобіля, порівняно з 44 відсотками американців.

Також 44 відсотки канадців стверджують, що вони б не обрали електромобіль замість бензинового, оскільки холодний клімат Канади впливає на продуктивність електромобіля.

Нарешті, ті, хто ніколи не користувався електромобілем, мають лише 15 відсотків шансів придбати його, тоді як це число становить 22 відсотки у тих, хто був у них пасажирами, і стрибає до 42 відсотків у тих, хто їх керував. Нарешті, 49 відсотків людей, які раніше володіли електромобілем, подумають про придбання іншого.

admin

Наверх