КамАЗ скопіював відомий «український» всюдихід > Gercek Tesisat

КамАЗ скопіював відомий «український» всюдихід

На замовлення газовиків «Камаз» побудував кумедний вахтовий автобус. Це не звичний фургон на шасі з кабіною, а машина вагонного компонування – модель 6250. В основі кузова лежить трубчастий каркас, обвішаний панелями з композитних матеріалів. Його встановлено на повнопривідне шасі КамАЗ-43502.

Неважко здогадатися, що ідею такого всюдиходу камські конструктори явно підгледіли в автобуса Torsus Praetorian на шасі MAN TGM 4х4, розробленого за активної участі української компанії Pulsar Expo. Тільки наша машина вийшла куди красивішою, так як застосована на новинці передня маска в дусі «камських» вантажівок K5 є досить спірним дизайнерським рішенням.

Незграбна російська інтерпретація розрахована на перевезення 32 осіб, хоча передбачений й 23-місний варіант зі збільшеним багажником. Ось тільки, щоб потрапити в салон потрібно подолати чотири сходинки, включаючи відкидну підніжку.

Передня підвіска – на довголістових ресорах, а задня – на чотирьох пневмобалонах. Все це, на думку творців, має підвищити плавність ходу.

В якості силового агрегату застосовано 290-сильний двигун Cummins на стисненому газі, у парі з яким працює 6-ступеневий «автомат». Серійне виробництво цієї диво-вахтівки заплановано на 2023 рік.

admin

Наверх