Казахстан став джерелом нових автомобілів для росіян > Gercek Tesisat

Казахстан став джерелом нових автомобілів для росіян

Відхід світових автомобільних брендів з Росії, зупинка локального виробництва «іномарок» і проблеми з поставками створили деякі «незручності» для росіян, які бажають сісти за кермо новенького BMW, Mercedes-Benz, Audi, Chevrolet та інших «не вітчизняних» автомобілів. У пошуках можливості, якомога довше не відмовляти собі в задоволенні керувати хорошим автомобілем, вони направили свої погляди в бік Казахстану.

Останніми місяцями місцевий ринок став альтернативним джерелом популярних «санкційних» моделей. Офіційні дилери у Казахстані вже зафіксували десятикратне збільшення попиту.

Зокрема, суттєво зріс продаж у місті Костанай, де розташований завод зі збирання автомобілів Chevrolet. Їх вивозять залізницею, автовозами та власним ходом. За прогнозами, частка казахських машин на російському ринку зросте до 10-15%.

Через відсутність поставок нових автомобілів в Росію, навіть найдешевші моделі російські дилери пропонують за ціною від 2 млн руб, тоді як у Казахстані середній цінник на автомобілі такого рівня майже вдвічі менший. Що й приваблює росіян, але це триватиме недовго.

Допомагаючи таким чином оминати санкції сусідам, Казахстан ризикує сам опинитися у цьому списку. Влада країни вже замислилася про обмеження угод купівлі-продажу автомобілів із росіянами.

admin

Наверх