ЗСУ отримали 12-метровий мобільний шпиталь на базі автобуса Mercedes > Gercek Tesisat

ЗСУ отримали 12-метровий мобільний шпиталь на базі автобуса Mercedes

У зоні активних бойових дій, окрім військової техніки вкрай необхідні й мобільні шпиталі. Їх постачають в Україну як зарубіжні країни-партнери, так і різноманітні волонтерські організації. Зокрема, днями доволі унікальну машину передала Командуванню медичних сил ЗСУ Львівська Громадська організація «Інноваційний фонд».

Поставлений на баланс Збройних Сил України мобільний шпиталь не має аналогів у світі. Він побудований на базі 12-метрового автобуса Mersedes-Benz та оснащений найсучаснішим медобладнанням, яке дозволить стабілізувати стан українських захисників, та у короткий термін доставити їх до стаціонарного шпиталю. У штат входитиме три лікарі та одна медсестра.

«У цьому мобільному шпиталі можуть одночасно надати допомогу 10 пораненим військовим. У салоні автобуса є два операційні крісла, п’ять реанімаційних місць, сім моніторів життєдіяльності, коагулятор для зупинки кровотеч, сім перфурзорів, відсмоктування рідин, апарати УЗД та ШВЛ, стоматологічне крісло з відповідним обладнанням та потужний Wi-Fi для телемедицини», – йдеться у повідомленні на сайті Міністерства оборони України.

Зазначається, що госпіталь вирушить на найскладнішу ділянку фронту. Куди саме, у відомстві уточнювати не стали. В ГО «Інноваційний фонд» розповіли, що вартість мобільного шпиталю становила 150 000 євро. Кошти на нього жертвували як українці, які проживають у Німеччині, так і німці.

admin

Наверх