За систематичне порушення ПДР хочуть посилити покарання > Gercek Tesisat

За систематичне порушення ПДР хочуть посилити покарання

В Україні хочуть значно посилити покарання за порушення правил дорожнього руху. У парламенті вже зареєстровано кілька відповідних законопроектів.

Зокрема, проект закону №7026-1 пропонує суворо боротися з тими водіями, які систематично порушують ПДР. Якщо водій порушив ПДР від 3 до 5 разів за певний проміжок часу (1 рік), то його пропонують штрафувати на суму, яка в 2 рази більша за стандартну.

Якщо водій порушив правил дорожнього руху від 5 до 10 разів, то сума штрафу збільшується у 5 разів. Якщо ж порушень правил дорожнього руху від 10, то тоді у водіїв хочуть забирати посвідчення водія терміном на 2 роки.

Автори цього проекту закону виходять із того, що в Україні багато водіїв систематично порушують ПДР, а існуючі штрафи на них не діють. Очікується, що збільшення штрафів допоможе у боротьбі з водіями-«рецидивістами».

Наразі цей законопроект перебуває на розгляді парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності. Коли його розглянуть народні депутати – поки що не повідомляється.

admin

Наверх