Етап F1 відбудеться попри ракетну атаку > Gercek Tesisat

Етап F1 відбудеться попри ракетну атаку

Після величезної пожежі на сусідній нафтобазі біля автодрому Джидда Корніш, Формула 1 підтвердила, що Гран Прі Саудівської Аравії триватиме за розкладом.

Початок другої сесії Гран Прі Саудівської Аравії був відкладений на 15 хвилин після ракетного удару єменського повстанського угруповання хуситів по об’єкту державної нафтової компанії Aramco, яка також є спонсором Aston Martin.

Ближче до кінця першої практики приблизно в шести милях від траси було видно велику хмару чорного диму, і Макс Ферстаппен також повідомив по радіо, що відчував «запах горіння», коли керував своїм болідом Red Bull.

Незважаючи на те, що перша практика F1 та кваліфікація F2 пройшли за розкладом, друга практика F1 була відкладена, оскільки всі пілоти та боси команд відвідали брифінг генерального директора F1 Стефано Доменікалі та президента FIA Мохаммеда Бен Сулайема стосовно поточної ситуації.

За даними видання The Race, Доменікалі «поінформував їх, що вихідні пройдуть, як було заплановано, і безпека етапу буде пріоритетом для влади».

Керівництво продовжуватиме інформувати всіх про будь-яку додаткові обставини й зустрінеться з керівниками команд ввечері.

Зокрема, після зустрічі керівник Haas Гюнтер Штайнер заявив для ServusTV: «Уряд запевнив нас, що тут безпечно їздити. Після тренування ми проведемо ще одну зустріч. Особисто я почуваюся в абсолютній безпеці. Інакше мене б тут не було».

За припущеннями, друга зустріч між F1, FIA та командами запланована на 22:00 за місцевим часом.

admin

Наверх