Епоха Lamborghini Aventador підійшла до кінця > Gercek Tesisat

Епоха Lamborghini Aventador підійшла до кінця

Lamborghini оголосила про завершення виробництва Aventador. Останнім став яскраво-блакитний родстер у виконанні LP 780-4 Ultimae, призначений для покупця зі Швейцарії. Це один із тих 15 автомобілів фінальної серії Ultimae, які згоріли на борту судна Felicity Ace.

Ролкер із 3965 автомобілями концерну Volkswagen AG на борту загорівся у лютому 2022 року поблизу Азорських островів та затонув. Голова Lamborghini Стефан Вінкельман пообіцяв перевипустити всі автомобілі, що не дісталися до клієнтів. Цілком ймовірно, яскраво-блакитний родстер – останній з п’ятнадцяти автомобілів, що опинилися на дні.

Lamborghini Aventador став найпопулярнішою моделлю марки з двигуном V12. За одинадцять років компанія продала 11 465 суперкарів. Це більше загального тиражу всіх попередніх 12-циліндрових моделей. Протягом життєвого циклу Aventador змінив кілька модифікацій та обзавівся десятком спеціальних і дрібносерійних версій: Jota, Aventador Anniversario, Aventador LP 700-4 Pirelli edition, Aventador LP 700-4 Miura Homage, Aventador SVJ Xago, Veneno 37 та Countach LPI 800-4. Усі вони розпродані.

У 2023 році Aventador замінить новий суперкар. Він буде плагін-гібридом з новим 12-циліндровим двигуном. Прототипи суперкара вже вийшли на дорожні випробування.

admin

Наверх