Електромобіль Skoda Enyaq встановив два світові рекорди за один день > Gercek Tesisat

Електромобіль Skoda Enyaq встановив два світові рекорди за один день

Кросовер Skoda Enyaq iV потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Електромобіль за день відзначився одразу двома світовими рекордами в зимовому дрифті. Про це повідомляє офіційний сайт чеської марки.

Новий Skoda Enyaq iV проїхав у заметі 7351 м за 15 хвилин і 58 секунд. Так він побив світові рекорди тривалості дрифту на льоду серед усіх авто й серед електромобілів зокрема.

Рекордний заїзд був здійснений на льоду замерзлого озера поблизу Остерсунд у Швеції – там обладнали круглий трек завдовжки 188,5 м. Керував кросовером британський автожурналіст і гонщик Річард Медден, який у 2011 році розігнав тюнінговану Skoda6.

Встановити досягнення вдалося далеко не відразу – британцю довелося їздити треком протягом 18 годин. Під час рекордного заїзду електрокросовер Skoda подолав 39 кіл. Максимальна швидкість у дрифті склала 48,69 км/год, а мінімальна – 31,64 км/год.

Для рекорду взяли топовий повнопривідний електромобіль Skoda Enyaq RS iV із двома моторами загальною потужністю 299 к.с. Автомобіль повністю стандартний, і єдиною зміною стала установка шипованих шин. Спереду встановили покришки Michelin розміром 245/35 R20, а ось позаду – гуму Nokian Hakkapelitta розміром 255/45 R20.

admin

Наверх