Електрокари Zeekr зможуть проїжджати до 1000 кілометрів без підзарядки > Gercek Tesisat

Електрокари Zeekr зможуть проїжджати до 1000 кілометрів без підзарядки

Електрокари китайської марки Zeekr першими отримають батареї Qilin виробництва компанії CATL. У них використовується технологія cell-to-pack, коли осередки для кращої заповнюваності зібрані відразу в блок, і система охолодження з більшою поверхнею, що охолоджується. Акумулятори Qilin потужніші за тесловські при тих же габаритах і хімічному складі, і можуть забезпечити дальність ходу до 1000 кілометрів.

CATL та Zeekr підписали п’ятирічну угоду про стратегічне співробітництво, завдяки якій китайський виробник першим у світі отримає у своє розпорядження батареї Qilin. У них використовується компонувальна схема CTP третього покоління (cell-to-pack, комірки зібрані відразу в блок, минаючи модулі), а питома ємність складає 255 ват-годин на кілограм. Показник не рекордний, але гідний.

Куди більше повинні вражати ефективна заповнюваність блоку, що дорівнює 72 відсоткам, і той факт, що батареї CATL трохи потужніші за алогічні за розміром і хімічним складом акумулятори Tesla, зібрані з осередків типорозміру 4680. Крім того, вони оснащені системою терморегуляції з великою поверхнею охолодження. гарячий старт і заряджаються з 10 до 80 відсотків за 10 хвилин.

Спочатку батареї CATL з’являться на вені Zeekr 009 (I квартал 2023), потім їх почнуть ставити на Zeekr 001 хетчбек (II квартал 2023). У разі п’ятидверки це буде спеціальна версія Qilin edition, якій обіцяна дальність ходу близько тисяч кілометрів на одній зарядці.

admin

Наверх