Електрокари Volkswagen покращать за допомогою нової прошивки > Gercek Tesisat

Електрокари Volkswagen покращать за допомогою нової прошивки

В другому кварталі 2022 року електричним Volkswagen сімейства ID. починати оновлювати прошивку. Софт версії 3.0 підніме максимальну потужність зарядки батарей ємністю 77 кіловат-годин з 125 до 135 кіловат, покращить голосове управління та навігацію, а також додасть низки інтелектуальних функцій. Наприклад, напівавтопілот Travel Assist, за певних умов, зможе використовувати «роєвий інтелект» для руху дорогами, де немає роздільної лінії.

Прошивка ID. Software 3.0 буде завантажена в нові електрокари Volkswagen ID., а вже куплені машини отримають оновлення в другому кварталі цього року – зрозуміло, «по повітрю». Одне з найцікавіших її нововведень – напівавтопілот Travel Assist із підтримкою «роєвих» даних.

Зазвичай ця система адаптується до характеру водіння, утримує автомобіль у межах смуги (причому не обов’язково по центру) та допомагає з перебудовами. Однак після оновлення Travel Assist зможе «вести» автомобіль навіть якщо немає роздільної лінії. Для цього електроніка використовуватиме анонімні дані, отримані від інших «Фольксвагенів» (технологія V2V).

У даній прошивці також покращено асистент Park Assist Plus. Він вміє виконувати паралельне та перпендикулярне паркування, закінчувати вже розпочаті маневри, зберігати їх у пам’яті та відтворювати (всього можна додати чотири локації). Дистанція при цьому не повинна перевищувати 50 метрів, а швидкість 40 кілометрів на годину.

Проекційному дисплею з доповненою реальністю передбачаються нові функції, як, наприклад, відображення заряду батареї у відсотках. Навігація стане точніше, плюс вона навчиться повідомляти про різні події (аварії, затори та інше).

Точність розпізнавання голосових команд після встановлення нової прошивки збільшиться до 95 відсотків, причому бортова електроніка навчена розуміти як загальні фрази, так і розмовну мову, а дані буде брати як із «хмари», так із офлайн-бази.

Також передбачається, що ID. Software 3.0 підніме максимальну потужність зарядки батарей ємністю 77 кіловат-годин з 125 до 135 кіловат. Одночасно з’являться режим Battery Care Mode (рівень наповнення батареї обмежений 80% для збільшення терміну служби) та «розумний» планувальник, який будує найшвидший маршрут з урахуванням заторів, витрат електроенергії та потужності найближчих зарядних станцій.

admin

Наверх