Електровантажівка Tesla Semi проїхала понад 800 км з повним навантаженням > Gercek Tesisat

Електровантажівка Tesla Semi проїхала понад 800 км з повним навантаженням

Нова Tesla Semi вперше продемонструвала свій запас ходу. Електрична вантажівка змогла подолати понад 800 км, буксуючи завантажений напівпричіп. Про це у своєму Twitter написав Ілон Маск.

Якщо точніше, то команда випробувачів Tesla проїхала 804,5 км (500 миль) без підзарядки. Автопотяг завантажили по максимуму – його повна маса становила 36,7 тонни (81 000 фунтів).

Такий запас ходу є рекордним серед серійних електричних вантажівок. Для тесту вибрали топову версію Tesla Semi 2023 вартістю $180 000, оснащену чотирма електромоторами.

У базовому варіанті за 150 тисяч доларів електрокар здатний проїхати 480 км без підзарядки. Це також є непоганим показником у сегменті.

Нагадаємо, що електромобіль Tesla Semi нарешті надійшов у виробництво і з 1 грудня розпочинаються постачання вантажівок покупцям. Першою отримає компанія PepsiCo, яка купила сотню авто. Усього ж замовлено вже 750 Semi.

Електровантажівка Tesla Semi демонструє не лише рекордний запас ходу, а й чудову динаміку. Вона здатна розігнатися до 100 км/год за 20 секунд із завантаженим напівпричепом і лише за 5 с – без нього.

admin

Наверх