Електричний пікап Ford F-150 Lightning під час буксирування трейлера втрачає половину запасу ходу > Gercek Tesisat

Електричний пікап Ford F-150 Lightning під час буксирування трейлера втрачає половину запасу ходу

Досі на ринку домінували електромобілі, чия модель експлуатації не мала на увазі регулярне буксирування важких причепів, але на ринок США починають виходити електричні пікапи, які традиційно використовуються для перевезення вантажів, а тому їх власникам буде корисно знати, як зменшується запас ходу з важким причепом.

Один з власників електричного пікапа Ford F-150 Lightning в комплектації Platinum, як повідомляється в профільній гілці форуму автовласників, поділився своїми враженнями про результати буксирування на відстань близько 48 км трейлера Airstream спорядженою масою близько 2721 кг при температурі повітря близько 30 градусів Цельсія вище за нуль. За словами власника пікапа, під час буксирування досягалася швидкість пересування у районі 104 км/год. З цього погляду режим був не оптимальним як у плані витрати електроенергії, так і за критеріями правил дорожнього руху, але умови експерименту були досить «життєвими».

Слід зазначити, що штатний бортовий комп’ютер пікапа Ford F-150 Lightning здатний автоматично розраховувати зниження запасу ходу під час буксирування причепа, якщо водій вкаже його габаритні розміри та масу. Ці розрахунки виявилися досить близькими до реальності, оскільки система спочатку попередила водія, що доведеться пожертвувати 49,6 км запасу ходу, а за фактом це дуже близько до істини.

Примітно інше – пікап із таким навантаженням втрачає приблизно половину запасу ходу. Тобто повністю заряджена машина з таким трейлером здатна подолати без підзарядки не більше 240 км. Оскільки багато автовласників використовують пікапи з трейлерами для подорожей, їм необхідно враховувати специфіку даного типу електромобілів за подібних умов. Взимку, при негативних температурах, запас ходу знижуватиметься ще сильніше.

admin

Наверх