Екс-суббренд Chery показав ефектний 440-сильний кросовер > Gercek Tesisat

Екс-суббренд Chery показав ефектний 440-сильний кросовер

Бренд Kaiyi (колишній Cowin), який раніше був суббрендом китайської Chery, представив електричне крос-купе під назвою i-XA 01. Модель дебютувала в Китаї в статусі концепту з ефектним дизайном, однак у компанії запевняють, що «товарна» версія зовні не сильно відрізнятиметься від показаного макета. Електромобіль добереться до конвеєра в 2024 році і тоді ж надійде в продаж в Китаї.

Розробкою зовнішності Kaiyi i-XA 01 керував бельгійський дизайнер Лоуї Вермеєрш, який раніше працював в італійській студії Pininfarina. Крос-купе отримало Х-подібне оформлення передньої частини із звуженою оптикою та великою безрамковою решіткою радіатора, завалений дах із козирком та розпашні двері. У двоколірному салоні встановлені диван з високою спинкою і спортивні крісла, розділені центральним тунелем, що ніби «парить».

Крім зовнішності, марка розкрила дані про «техніку»: у рух крос-купе приводить пара електромоторів, встановлених по одному на кожній осі. Вони видають в сумі 436 кінських сил (600 Нм крутного моменту). Заявлений час розгону з місця до першої «сотні» становить 5,3 секунд, а максимальна швидкість повнопривідного i-XA не розкривається. Також поки невідомі ємність акумулятора та запас ходу без підзарядки.

Суббренд Chery Cowin представив свій перший автомобіль у 2014 році, а через чотири роки більше половини його акцій (51 відсоток) відійшли китайській владі. Тоді ж компанію перейменували на Kaiyi. Chery Automobile при цьому зберегла за собою 49% акцій і продовжує брати активну участь у житті марки, хоча більше не є її основним власником.

admin

Наверх