Ексголова РДА «вилучив» в «Укрзалізниці» пального на 600 тис. грн. > Gercek Tesisat

Ексголова РДА «вилучив» в «Укрзалізниці» пального на 600 тис. грн.

На Сумщині отримав підозру ексголова Конотопської РДА, який незаконно вилучив в «Укрзалізниці» пальне на майже 600 тис. грн. Про це повідомляє поліція області.

«За даними слідства, голова районної військової адміністрації 2 березня цього року, не маючи жодних належних правових підстав у вигляді рішення військового командування, взагалі не будучи суб’єктом уповноваженим на прийняття рішення про вилучення майна, наказав начальнику виробничого підрозділу місцевої дирекції залізничних перевезень передати йому наявне дизельне паливо нібито для забезпечення оборони та гуманітарних потреб», – розповіли правоохоронці.

У такий спосіб, без будь-якого документального оформлення та без складання акта про примусове вилучення майна, посадовець незаконно вилучив 17 300 л дизельного пального, вартість якого 588 027 грн.

При цьому для перевезення пального підозрюваний скористався приватним бензовозом, який перевіз вилучений дизель на приватну автозаправну станцію.

На даний час посадовець вже звільнений з посади.

Наразі ексголові вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем».

Досудове розслідування триває.

admin

Наверх