Доля списаних у США автомобілів здивувала американців > Gercek Tesisat

Доля списаних у США автомобілів здивувала американців

У більшості випадків, коли у автомобілів виявляють серйозний дефект або вони потрапляють у серйозні аварії, їх списують, відправляючи на запчастини або на звалище. Однак так відбувається не завжди. Американське видання Jalopnik спільно з проектом Planet Money розповіли історію однієї з таких машин, яка потрапила до Туркменістану, де набула другого життя. Для багатьох жителів США стало справжнім відкриттям, що автомобілі після виходу з ладу потрапляють до країн Третього світу.

Фахівці розповіли історію Lexus RX 350, який належав мешканцю американського штату Нью-Джерсі на ім’я Скотт Гуріан. Чоловік виявився співробітником проекту Planet Money, який простежив за долею кросовера. Декілька років тому Скотт брав участь у ралі, яке проходило на території Монголії. Там він познайомився з механіком із Туркменістану на ім’я Ораз, з яким продовжив спілкування після змагань.

Нещодавно Ораз надіслав Скотту фотографію, на якій він стояв поруч із Lexus RX 350. Кросовер, який непогано виглядав, зацікавив американця. При цьому розслідувача збентежили не дрібні іржі на кузові, а наклейка штату Нью-Джерсі на одному зі стекол. Виявилося, що кросовер є однією з машин, які постраждали під час урагану «Іда». Таким чином, колись утоплений автомобіль отримав у Туркменістані друге життя.

admin

Наверх