В Renault презентували цікаву електричну концепцію: електрофургон, вантажний велосипед та дрон > Gercek Tesisat

В Renault презентували цікаву електричну концепцію: електрофургон, вантажний велосипед та дрон

Компанія Renault Trucks представила концепт електромобільності для останньої милі з використанням трьох видів транспорту.

Йдеться про E-Tech Master OptiModale, що поєднує електричний фургон, електричний вантажний велосипед і безпілотник.

За словами компанії, рішення є першою мультимодальною концепцією електронної мобільності для внутрішньоміського транспорту. E-Tech OptiModale призначений для транспортування та доставки пакетів різних розмірів і підходить для широкого спектру логістичних завдань, а також медичних застосувань.

«E-Tech Master OptiModale – це робота для двох осіб, яка пропонує гнучкість доставки більших посилок фургоном, тоді як другий член команди бере вантажний велосипед eBullitt для доставки останньої милі, де спостерігаються найбільші затори, – пояснив Грехем Нігус, керівник відділу LCV Renault Trucks UK & Ireland. – Крім того, безпілотник забезпечує доставку в невідкладних ситуаціях, наприклад, життєво важливих ліків або постачання у складні або недоступні місця».

Нове рішення Renault включає 3,5-тонний фургон L3H1 E-Tech Master з кузовом з низьким навантаженням Luton від Horton Commercials, електровелосипед eBullitt і дрон від Uvatek.

Фургон вагою 3,5 тонни є спеціальною версією E-Tech Master від Renault Trucks виробництва Horton Commercials. Він оснащений електродвигуном R75 і акумулятором на 33 кВт-год або 52 кВт-год. Транспортний засіб слугує своєрідним хабом, з якого можна запустити дрон, а також заряджати акумулятор електричного вантажного велосипеда.

Електровелосипед для вантажів поставляється від eBullitt. Він може перевозити пакунки вагою до 100 кілограмів. Рама та зарядна коробка походять від самої компанії Renault Trucks. Велосипед оснащений електричною системою Shimano для пробігу до 50 км. На борту E-Tech Master OptiModale акумулятор можна повністю зарядити за чотири години.

Дрон від Uvatek може перевозити вантажі вагою до двох кілограмів.

«Незважаючи на те, що літальні безпілотники наразі обмежені в певних областях, їх швидкість і точність ідеально підходять для термінових, критичних за часом доставки», – наголосили в Renault Trucks.

admin

Наверх