В Україні налагодили виробництво всюдиходів «Торнадо» > Gercek Tesisat

В Україні налагодили виробництво всюдиходів «Торнадо»

Незважаючи на складний воєнний час, «Завод всюдиходів Торнадо» на Полтавщині налагодив виробництво аналогів українських всюдиходів Sherp. На даний момент зібрано дві одиниці такої техніки.

«Торнадо» призначені для перевезення людей і вантажів. Крім водія у колісному всюдиході може розміститися сім осіб. У кабіні передбачено три спальні місця. Його вантажопідйомність складає 1000 кг. Машини можуть пересуватися по заболоченій та гористій місцевості, а також річкам, піскам та льоду.

Колісна база всюдихода дорівнює 2300 мм, а шини у діаметрі досягають 1650 мм. Дорожній просвіт – 600 мм. Такі показники дозволяють «Торнадо» долати бар’єри заввишки до одного метра. До того ж, він може розвертатися на місці і маневрувати між деревами.

У рух український усюдихід наводить 2,4-літровий японський двигун KUBOTA, який дозволяє машині розвивати швидкість до 45 км/год. Шини з протектором 35 мм і такий двигун дають можливість їздити по воді зі швидкістю 4-6 км/год. Витрата палива становить 4-5 літрів. Паливний бак розрахований на 160 літрів, що дає неймовірний запас ходу.

«В Україні такі всюдиходи вироблялися, але для Полтави це унікальне виробництво. Що можна розповісти про наші всюдиходи? Може оснащуватися причепом або ковшем, тому може використовуватися для роботи в секторі сільськогосподарського виробництва, ДСНС, нафтогазової галузі та інших», – резюмував власник компанії Ігор Лебедик.

admin

Наверх