В Україні вперше запустили тролейбуси марки Solaris > Gercek Tesisat

В Україні вперше запустили тролейбуси марки Solaris

Вінниця стала першим українським містом, де почали працювати тролейбуси польської марки Solaris. Перші десять машин виїхали 2 березня на маршрути №№ 2, 3 та 4. Незабаром очікується вихід на лінію ще десяти машин. Загалом у польському місті Люблін було закуплено 20 тролейбусів Solaris Trollino на загальну суму 825 тис. євро.

Тролейбуси низькопідлогові, салон кожного з них розрахований на 96 пасажирів та пристосований для перевезення маломобільних громадян. Машини в хорошому технічному стані, тому що були випущені всього 10 років тому. Вся техніка пройшла потрібну сертифікацію. Solaris Trollino споживають на 30% менше електроенергії, ніж старі вінницькі ЗІУ-682. Польські машини додатково обладнали валідаторами та бортовими системами.

Зазначимо, що у 2013-2014 роках Вінниця придбала 40 тролейбусів «Богдан-Т701.14». Крім того, на потужностях Вінницької транспортної компанії було зібрано 17 тролейбусів на базі білоруських та турецьких кузовів. Загалом у місті сьогодні налічується близько 180 тролейбусів, 150 з яких на ходу.

admin

Наверх