В майбутньому кросовери можуть зникнути з ринку > Gercek Tesisat

В майбутньому кросовери можуть зникнути з ринку

У найпрогресивніших країнах, де боротьба за екологію виходить на перший план, попит на кросовери та позашляховики (SUV) у майбутньому може зійти на «ні». Про те, що такий розвиток подій цілком можливий, пише видання Motor1.com.

Журналісти нагадують, що у 2022 році на сегмент SUV припадало 45-46% світових продажів легкових автомобілів. Різке зростання частки кросоверів та позашляховиків відбулося в таких країнах, як Індія, Німеччина, Великобританія, Мексика, Індонезія, Туреччина, Малайзія, В’єтнам, Південна Африка, Таїланд та Філіппіни. Однак у США, другому за величиною ринку у світі, вона навпаки скоротилася на 7%, а в Китаї – на 2%.

Дані по Європі в матеріалі не наводяться, але, судячи з того, як сильно в ЄС перейнялися екологією, місцева влада може підвищити податки для власників кросоверів і позашляховиків, які, в силу більшої маси, виділяють більше викидів CO2, ніж седани, компактвени і малолітражки.

За підрахунками експертів, автомобілі класу SUV викидають у середньому 107,9 г вуглекислого газу на кілометр, тоді як у решти машин цей показник не перевищує 98-100,8 г/км.

Логіка проста – чим важчий автомобіль, тим більше палива витрачається на його переміщення і тим більше вуглекислого газу викидається в атмосферу.

Експерти вважають, що, дотримуючись цього принципу, в деяких країнах можуть запровадити підвищений податок за токсичність і занадто велику масу авто, що згодом «вб’є» попит на кросовери, і позашляховики.

admin

Наверх