Влада Швейцарії готує заборону на електромобілі > Gercek Tesisat

Влада Швейцарії готує заборону на електромобілі

Влада Швейцарії серйозно стурбована перебоями з електрикою взимку і готує радикальні заходи для економії на випадок її нестачі. До них належать заборони на керування електромобілями. Подібні обмеження можуть існувати і в Німеччині, де вони в основному торкнуться зарядки цього транспортного засобу, повідомляє Focus.de.

Завдяки гідроенергетиці Швейцарія має одне з найбільш екологічних джерел електроенергії в Європі. Але наразі альпійська країна боїться відключень електроенергії. Взимку країна імпортує велику кількість електроенергії, і на 2021 рік це 5,7 мільярда кіловат-годин, яка надходить переважно з Франції та Німеччини.

Інакше кажучи, без французьких атомних електростанцій чи надлишку вітрової енергії у Німеччині світло у Швейцарії, швидше за все, згасне. У зв’язку з численними аваріями на атомних електростанціях у Франції останнім часом, а також нестабільними поставками з Німеччини через слабке виробництво енергії сонця і вітру, а також її відсутність, влада Швейцарії попереджає про ризик відключення електроенергії взимку.

Плани щодо економії електроенергії в країні включають низку заходів, у тому числі заборону на керування електромобілями. Їх можна проводити у 4 етапи у разі нестачі енергії. Наприклад, є специфікації, згідно з якими пральні машини можуть працювати при температурі не вище 40 градусів за Цельсієм. Холодильники не повинні охолоджуватись нижче 6 градусів. Все, що служить лише комфорту, наприклад сауни та парові лазні, можна використовувати у будинках лише в обмежених межах.

Крім великих правил експлуатації електроприладів у комерційному та приватному секторах, до забороненого списку входять і пікантні обмеження на пересування автомобілів. З одного боку, обмеження швидкості на швейцарських автомагістралях буде знижено зі 120 км/год до 100 км/год. Водіям електромобілів буде заборонено керувати автомобілем за відсутності електрики.

«Використання електромобілів у особистих цілях дозволено лише для абсолютно необхідних поїздок (наприклад, службова практика, шопінг, відвідування лікаря, відвідування релігійних заходів, відвідування судових засідань)», – йдеться у проекті вжитих заходів.

За даними різних ЗМІ, це стосуватиметься близько 110 000 водіїв у Швейцарії – і, звичайно, це буде абсолютно фатально для прискореного розвитку електромобільності у Швейцарії – які куплять електромобіль, якщо їм доведеться зіткнутися з тим, що вони можна їздити на ньому будь-коли , особливо взимку?

У той же час, згідно зі статистикою продажів за 2021 рік, лише 0,4% нових автомобілів у Швейцарії є повністю електричними. Більша їхня кількість заряджається в домашніх гаражах їх власників, споживаючи значно більше електроенергії зі спеціальних настінних коробок. Їхня зарядна потужність становить 3,4, 7,4, 11 або максимум 22 кіловати.

admin

Наверх