Виявлено найнеймовірніший седан BMW 7 Series > Gercek Tesisat

Виявлено найнеймовірніший седан BMW 7 Series

В інтернеті опублікували інформацію про маловідомий BMW 767iL. Унікальний прототип сімки BMW створили наприкінці 80-х в одному-єдиному екземплярі. Відео з історією та оглядом авто опублікували на Youtube-каналі CarRanger.

Автомобіль проєктували як експериментальний флагманський варіант BMW 7 Series E32. Головна його особливість ховається під капотом – седан оснастили величезним 16-циліндровим двигуном, як Bugatti Chiron і Veyron.

Двигун створили на базі стандартного п’ятилітрового V12 BMW M70 від моделі 750 iL – йому просто додали ще чотири циліндри. Робочий об’єм збільшився до 6,7 л.

Потужність двигуна досягла 408 к.с., а максимальний крутний момент виявився досить значним – 625 Нм. Седан вийшов швидким, за мірками свого часу – розганявся до 100 км/год за 6 с і розвивав 280 км/год.

Однак у V16 виявились і недоліки. Двигун вийшов занадто великим і його важко помістили під капот BMW 7 Series E32. Радіатори в моторний відсік вже не влізли і їх довелося перемістити в багажник (тому ззаду з’явилися вентиляційні отвори).

З цієї причини проєкт визнали безперспективним. Роботи над унікальним двигуном припинили і керівництво BMW вирішило, що для топової 7 Series вистачить і V12.

admin

Наверх