Вартість володіння Tesla Model 3 порівняли із Toyota Camry > Gercek Tesisat

Вартість володіння Tesla Model 3 порівняли із Toyota Camry

Багато покупців електромобілів зробили вибір на користь «батарейних» моделей через доступну вартість володіння. Вважається, що в порівнянні з автомобілями, оснащеними традиційними силовими установками, обслуговування електрокарів обходиться для власників дешевше. Перевірити чи це так, вирішили на порталі InsideEVs. Експерти порівняли вартість обслуговування Tesla Model 3 з бензиновими Toyota Camry та BMW 3-Series.

Вартість володіння автомобілем розраховували з різниці між начальною ціною, витратами в процесі експлуатації та вартістю машини під час продажу. Спочатку електромобілі коштують дорожче за традиційні аналоги. Проте стартові витрати на батарейні моделі надалі компенсуються за рахунок дешевшого обслуговування та високої залишкової вартості.

Експерти підрахували, що за п’ять років володіння Tesla Model 3 і пробігу в 60 000 миль (близько 100 000 кілометрів), на електрокар витратить у середньому 37 800 доларів. Це 0,63 долара за милю.

Toyota Camry за ті ж п’ять років вимагатиме виипаи в 31 200 доларів. Або 0,52 долара за милю. При цьому власники «трійки» BMW за аналогічний період витрачають 0,8 долара на милю.

admin

Наверх