Білоруський завод Geely планує вийти на повну виробничу потужність > Gercek Tesisat

Білоруський завод Geely планує вийти на повну виробничу потужність

Білорусько-китайський завод «БелДжи» планує вийти на повну виробничу потужність у вересні. Про це повідомляє ТАРС із посиланням на заступника прем’єр-міністра Білорусі Петра Пархомчика. За його словами, владі та керівництву заводу вдалося «зняти практично всі питання» з китайською стороною, яка підтвердила доставку необхідних машинокомплектів. Однак окрім китайців влада шукає й інших партнерів для розвитку автопрому.

З вересня завод «БелДжи» під Борисовом, який випускає кросовери Geely, почне працювати на повну потужність. Там налагоджено складання Atlas Pro, Coolray та Tugella, а до кінця року на конвеєр планувалося поставити флагманський позашляховик Monjaro та седан Emgrand. 

Влада Білорусії шукає партнерів і за межами КНР. Пархомчик заявив, що розмови ведуться з неназваними фірмами з Росії, а також є пропозиції з Ірану щодо випуску легкових машин. Причому в планах значиться розробка національного електричного чи гібридного автомобіля – для цього створено спеціальну робочу групу.

Завод «БелДжи» періодично повідомляв про вимушені паузи в роботі з березня 2022 року. Причиною стали перебої у постачанні комплектуючих з Китаю.

admin

Наверх