Білоруси показали електричний спортивний родстер > Gercek Tesisat

Білоруси показали електричний спортивний родстер

Об’єднаний інститут машинобудування Національної академії наук Республіки Білорусь представив свою розробку – електричний спорткар, який назвали Electro Roadster. Цей зразок поки що далекий від серійного виробництва, натомість у ньому використовуються електроніка власної розробки. У найближчих планах інженерів – відпрацювати алгоритми керування електричним приводом у максимально навантажених режимах.

Презентація новинки відбулася минулими вихідними в рамках змагань Minsk Electro. Родстер важить близько тонни та проїжджає на одному заряді батареї ємністю 24 кіловат-години 270 кілометрів. У рух його приводить електромотор потужністю 218 кінських сил, а максимальна швидкість становить 170 кілометрів на годину. «Максималки» електрокар досягає за шість секунд, проте творці мають намір скоротити час розгону до чотирьох секунд.

Інженери не розкривають відсоток локалізації машини, згадуючи лише про те, що «більшість електроніки, у тому числі система управління» – власна розробка інституту. При цьому, за даними білоруських ЗМІ, виробництво таких машин можуть поставити на потік.

За словами начальника науково-інжинірингового центру Об’єднаного інституту машинобудування НАН Олександра Бєлєвіча, головна мета проекту – випробування елементів компонентної бази. Інший представник інституту заявив журналістам, що «у Білорусі створено та поставлено на виробництво вітчизняний електродвигун різної потужності», і «електроніка та управління до цих машин, а також складання акумуляторних систем успішно освоєно».

Перший прототип електричного білоруського родстера показали ще два роки тому. Тоді називалися самі динамічні характеристики, і тоді розробники збиралися конкурувати з Tesla.

«Ми вважаємо, що цей автомобіль зможе змагатися із Tesla, – заявляв тоді представник інституту. – Він легкий, маневрений, використовується для того, щоб ми могли у критичних режимах відпрацювати свої двигуни та технічні рішення».

admin

Наверх