Автомобілі Nissan навчаться уникати нестандартних аварій > Gercek Tesisat

Автомобілі Nissan навчаться уникати нестандартних аварій

Компанія Nissan розповіла про можливості нової системи запобігання зіткненню, яку масово почнуть впроваджувати в автомобілі до 2030 року. Технологія називається «сприйняття об’єктивної реальності» (ground truth perception). 

«Серце» технології ground truth perception – лідар Luminar, дані з якого доповнюють показання семи радарів та десяти камер. Лідар бачить на 300 метрів уперед, плюс має широкі кути огляду: 25 градусів по вертикалі та 120 – по горизонталі. Система визначає форму та дистанцію до об’єкта, візуалізує простір навколо автомобіля, але головне – у реальному часі аналізує дорожню ситуацію, оцінює ризики та прораховує оптимальну послідовність кроків, які необхідно зробити, щоб уникнути аварії.

Електроніка розпізнає автомобілі, пішоходів, сторонні предмети і бере управління на себе навіть у нестандартних ситуаціях. Наприклад, вона зреагує на «занос» машини попереду і перебудується у вільну смугу. Або ухиляється від колеса, що котиться, або бочки, що випала з вантажівки, як показано в демонстраційному ролику. А зупинитися перед машиною, що виїжджає з двору, або людиною, що раптово вибігла на дорогу, для неї взагалі не проблема.

Закінчити розробку технології Nissan планує до середини цього десятиліття. У цьому йому допоможе каліфорнійська Applied Intuition, яка створила платформу для тестування систем автономного керування на основі сценаріїв використання. Спочатку технологією ground truth perception збираються оснастити лише окремі моделі, швидше за все найдорожчі. Потім комплекс з’явиться на всіх нових автомобілях Ніссана – але відбудеться це не раніше 2030 року.

admin

Наверх