Какие автобаны появятся в Украине > Gercek Tesisat

Какие автобаны появятся в Украине

В Украине планируют построить сеть автомагистралей и скоростных шоссе. Сейчас в стране только несколько таких дорог.

В 2020 году Укравтодор намерен построить сеть скоростных автомобильных дорог, на которых разрешена максимальная скорость движения 110-130 км/ч, а также ввести финансовые гарантии качества ремонта дорог.

Карта перспективной сети скоростных автодорог технической категории 1-а (автомагистраль) и 1-б (скоростное шоссе) опубликована в видеопрезентации.

Сейчас под эти критерии отвечают только несколько дорог, среди которых М-06 на участке Киев-Житомир-Ровно, М-05 Киев-Одесса на всей протяженности, М-01 на участке Киев-Чернигов, М-29 Харьков-Новомосковск, Н-08 на отрезке Днепр-Запорожье, М-03 на отрезке Киев-Лубны и Н-01 на отрезке Киев-Обухов.

В отдаленной перспективе планируется сделать два скоростных коридора через всю территорию страны от западной границы до Луганска (с ответвлением на Сумы) и Донецка (с ответвлениями на Черновцы, Николаев, Херсон). На Крым планов нет.

В 2020 году строительные работы будут выполнятся на трассах М-03 и Н-31, в частности на участках Лубны – Полтава – Валки и Решетиловка – Днепр. Также запланированы работы на отдельных участках дороги М-07 от Ковеля до польской границы.

Проектные работы будут направлены на создание 4-х полосных трасс по маршрутам: М-06 Ужгород – Мукачево, М-06 Ровно – граница Львовской области в направлении Львова, Н-11 Днепр – Кривой Рог.

Также готовится техническо-экономическое обоснование для расширения до 4-х полос дороги Львов – Тернополь – Хмельницкий – Винница – Умань и Одесса – Николаев – Херсон.

В Україні розбудовується мережа швидкісних доріг

В Україні розбудовується мережа швидкісних доріг У 2020 році Укравтодор продовжує розбудову мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні, на яких дозволена максимальна швидкість руху складає 110-130 км/год. Основна мета швидкісної мережі – зекономити час водіям, а також зробити подорожі між українськими містами комфортнішими та безпечнішими. Йдеться про дороги, які матимуть не менш ніж по дві смуги руху в один бік із роздільною смугою, яка виключає можливість лобових зіткнень із зустрічними автомобілями. Цього року основі будівельні роботи із розширення до 4-х смуг руху будуть виконуватися на трасах: ??М-03 – на ділянці від м. Лубни до м. Полтава, а також на ділянці від м. Полтава до м. Валки; ??М-07 – на окремих ділянках траси від м. Ковель до українсько-польського кордону; ??Н-31 – на всій протяжності від відгалуження від швидкісного шосе М-03 біля м. Решетилівка до м. Дніпро. Робота у цьому напрямі безпосередньо впливає на прискорення руху між містами. Наприклад, подорож автотранспортом від м. Київ до м. Дніпро протяжністю 477 км пришвидшиться більше, ніж на дві години і триватиме замість 6 год. 40 хв. – 4,5 години. Особлива увага приділяється безпековим заходам. У планах побудова різнорівневих пішохідних переходів, встановлення дорожніх знаків з світловідбивним покриттям, підсвіткою та сигнальними лампами, розвиток комплексів автоматичної фіксації порушень і розбудова інформаційної системи моніторингу безпеки дорожнього руху. Ці заходи допоможуть зменшити смертність від ДТП в Україні. Також цього року запланована низка проєктних робіт для майбутніх швидкісних доріг на таких маршрутах, включно: ??М-06 – на двох окремих ділянках траси між м. Ужгород і м. Мукачево, що дозволить ліквідувати два “вузьких” місця та сполучити ці два міста швидкісною трасою загальною довжиною 31 км; ??Н-11 – ділянка від села Широке до села Малософіївка, що дозволяє завершити швидкісний маршрут між м. Дніпро та м. Кривий Ріг загальною довжиною 130 км; ??М-06 – між селами Грушвиця Друга та Крилів, а також Південно-Східний об’їзд м. Дубно, що дозволяє забезпечити швидкісний маршрут від м. Рівне до межі Львівської області. «Швидкість та комфорт поїздок важливі для розвитку внутрішнього ринку та туризму. Це базові умови розвитку. Власне тому, окрім запланованих дорожніх і проєктних робіт, ми готуємо техніко-економічне обґрунтування для розширення до 4 смуг дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань, а також дороги Одеса-Миколаїв-Херсон. Сполучити українські міста якісними дорогами – одне із наших пріоритетних завдань» – зазначив Олександр Кубраков, голова Укравтодору. Наразі критеріям швидкісних доріг відповідають дороги технічної категорії 1-а (автомагістраль) та 1-б (швидкісне шосе), а саме: М-06 на відрізку Київ-Житомир-Рівне, М-05 Київ-Одеса на всій протяжності, М-01 на відрізку Київ-Чернігів, М-29 Харьків-Новомосковськ, Н-08 на відрізку Дніпро-Запоріжжя, М-03 на відрізку Київ-Лубни та Н-01 на відрізку Київ-Обухів.

Опубликовано Укравтодор Среда, 29 января 2020 г.

Как известно, власти поставили задачу в этом году отремонтировать 4 000 километров дорог. Из Дорожного фонда на финансирование этих работ выделяется 31,5 млрд грн.

Что бы вы посоветовали Укравтодору?

admin

Наверх