Ford E-Transit отримає інноваційну силову установку Viritech Tri-Volt > Gercek Tesisat

Ford E-Transit отримає інноваційну силову установку Viritech Tri-Volt

Електричний розвізний фургон Ford E-Transit став учасником інноваційного проекту, який фінансується британським Науково-дослідним центром силових установок (Advanced Propulsion Centre). Його мета полягає у встановленні водневої силової установки на найпопулярніший у Великій Британії легкий розвізний автомобіль – Ford Transit. Така машина повинна знайти попит у тих клієнтів, яким необхідний електричний фургон з підвищеною вантажопідйомністю і збільшеним запасом ходу, ніж батарейний Ford E-Transit, що нині випускається.

Для цієї мети залучать компанію Viritech, яка підготувала низку передових рішень для такого типу машини. По-перше, це воднева силова установка Viritech Tri-Volt, яка, на відміну від поширених сьогодні, працює за гібридним принципом. На постійних швидкостях тяговий електродвигун живиться безпосередньо від паливних елементів, а від батареї – тільки при розгоні. До речі, сам акумулятор зроблений невеликою ємністю – всього 6 кВт.год, що дозволяє йому швидко заряджатися. Але при цьому він забезпечує передачу до 600 кВт протягом 20 – 30 секунд.

Друге ноу-хау – це резервуари із воднем, які мають внутрішнє кріплення, а не зовнішнє, як сьогодні. Все це допоможе втсановлювати балони безпосередньо на раму, що зменшить загальну вагу. Більше того, самі резервуари будуть, так званого, Типу №5. Сьогодні такі ще не продаються. Вони позбавлені спеціальної внутрішньої обшивки від витоку, що також полегшує конструкцію.

Планується побудувати парк із восьми розвізних водневих Ford-Transit, які надаватимуться автопаркам на випробування протягом шести місяців. Це дозволить досконально визначити сукупну вартість володіння таких автомобілів та визначити подальші перспективи налагодження їхнього серійного виробництва.

admin

Наверх