Jaguar Land Rover розпадеться на чотири окремих бренди, а дилерську мережу очікує скорочення > Gercek Tesisat

Jaguar Land Rover розпадеться на чотири окремих бренди, а дилерську мережу очікує скорочення

У рамках анонсованої раніше стратегії Reimagine, відбувається масштабна трансформація. Зникне бренд Land Rover, а замість нього буде образовано одразу три нових бренди – Range Rover, Defender и Discovery.

Фактично, ми всі її і так знаємо, але тепер додавання Land Rover зникне, а буде просто Range Rover Sport, Range Rover Velar та інш.

Молодші кросовери повністю перейдуть на електротягу: їм готується окрема суто електрична платформа EMA (Electrified Modular Architecture). Під випуск цих машин до 2025 року буде переобладнано завод у Хейлвуді. На платформу EMA перейдуть кросовери Discovery Sport, Range Rover Evoque та навіть Range Rover Velar. Можливо, з’явиться ще й четверта модель — компактний Defender.

А ось Jaguar чекає масштабна трансформація. Як і було оголошено два роки тому, Jaguar повністю перейде з премімуму в сегмент Luxury, де зараз знаходяться Bentley, Aston Martin Rolls-Royce, і повністю перейде на електротягу. Перспективна гама включає три моделі на окремій платформі JEA (Jaguar Electrified Architecture), котрим команда дизайнерів готує унікальний стиль. Перший люксовий Jaguar з’явиться у 2024 році. Це буде великий седан класу GT, який матиме запас ходу у 700 км.

Перехід до Luxury означатиме зниження обсягів виробництва Jaguar до 50000 авто на рік. Але й зараз виробництво було не набагато більшим (62 тис\рік).

Дилерську мережу також очікує велика трансформація. Фактично буде реалізовано схему прямих продажів із замовленням машини прямо на заводі. Роль автосалонів буде зведена до демонстраційної зони та пункту видачі доставлених автомобілів, і сервісу. Тому на глобальну дилерську мережу JLR чекає скорочення.

За планом до 2026 року у кожного з чотирьох брендів JLR буде як мінімум по одному електромобілю, до 2030 року електрична версія буде у кожної моделі, а до 2036 року компанія повністю відмовиться від ДВЗ.

admin

Наверх