В Україні працюють французькі та словацькі експерти, допомагаючи фіксувати воєнні злочини - генпрокурор > Gercek Tesisat

В Україні працюють французькі та словацькі експерти, допомагаючи фіксувати воєнні злочини – генпрокурор

15:38 22.04.2022

В Україні працюють французькі та словацькі експерти, допомагаючи фіксувати воєнні злочини - генпрокурор

До України прибули експерти-криміналісти зі Словаччини, французькі експерти вже працюють у Київській області, повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

“Іноземні експерти допомагають нам фіксувати міжнародні злочини. Французькі вже працюють у Київській області, перша група словацьких поліцейських, судово-медичних експертів та антропологів сьогодні теж розпочала роботу”, – повідомила Венедіктова у твіттері у п’ятницю.

У повідомленні генпрокурора у фейсбуці значиться, що в Україні за час повномасштабного вторгнення зафіксовано понад 7600 воєнних злочинів РФ і підтримка світу у збиранні доказів є надзвичайно необхідною.

“Наразі у нас у Київській області працює місія представників французької жандармерії та медичної служби Збройних сил Французької Республіки. Також в Україні команда офісу прокурора Міжнародного кримінального суду”, – наголосила Венедіктова.

За словами генпрокурора, робота іноземних фахівців на території України – це знак відкритості України. “Наша ціль абсолютно прозора – ретельне розслідування кожного воєнного злочину РФ задля притягнення винних до відповідальності”, – наголосила Венедіктова.

admin

Наверх